NHP6042 Edit

Melanie Lödige

European Patent Attorney

Møderet for UPC

Dr. rer. nat

Min baggrund og arbejdsområder

Patentrådgivning

Jeg rådgiver kemiske og farmaceutiske virksomheder i relation til forskellige aspekter af IPR (Intellectual Property Rights). Jeg er især optaget af at udvikle skræddersyede IP-strategier og at bistå mine kunder med behandling af patentsager i hele verden. Derudover arbejder jeg med patentindsigelser og appeller samt retssager.

Fokusområder og uddannelse

Jeg har omfattende videnskabelig erfaring i organisk kemi, navnlig lægemiddel-design og -syntese. Jeg er har en doktorgrad fra universitetet i Würzburg i Tyskland og har arbejdet som postdoc ved University of Pennsylvania i Philadelphia og ved Academy of Science i Prag, før jeg kom ind i patentbranchen i 2016. Min erfaring ligger især inden for kemoenzymatisk syntese, asymmetrisk syntese/organokatalyse, naturprodukt-syntese, syntese af ”small molecule”-lægemidler samt peptid- og nukleotid-terapeutika i relation til infektions-, inflammations- og immunsygdomme.

I forbindelse med min patent attorney-uddannelse har jeg været i praktik ved den tyske patentdomstol (Bundespatentgericht), den tyske patent- og varemærkemyndighed og ved en af de afdelinger ved Landgericht I i München, der behandler patentkrænkelsessager. Desuden har jeg læst jura for patentrådgivere ved FernUniversität i Hagen, Tyskland.

Jeg er European Patent Attorney, European Patent Litigator (Representative before the Unified Patent Court), og jeg er derudover tysk Patentassessor og European Trademark and Design Attorney.

Tekniske arbejdsområder

  • organisk kemi, navnlig medicinalkemi, peptidkemi, nukleotidkemi og polymerkemi
  • materialevidenskab og teknisk kemi
  • lægemiddelformuleringer


Erfaring

Før jeg kom til Inspicos, arbejdede jeg hos et anerkendt patentrådgiverfirma i Düsseldorf, Tyskland.

Det siger andre om Melanie Lödige

Det siger andre om mig

Det er mit indtryk, at mine kunder især værdsætter min videnskabelige erfaring, kreativitet og grundighed samt min vilje til at slås for at opnå det stærkeste beskyttelsesomfang og tilføre kommerciel værdi.