DSC07114 Edit Pp Copy

Szonja Szenczi-Molnar

European Patent Attorney

MSc Medicinal Chemistry

Min baggrund og arbejdsområder

Patentrådgivning
Jeg rådgiver danske og internationale virksomheder inden for kemi og biotek samt universiteter og forskningsinstitutioner med hensyn til opnåelse af den stærkest mulige IP-beskyttelse for deres opfindelser. Mine arbejdsopgaver omfatter nyhedsundersøgelser samt udarbejdelse og procedering af patentansøgningen. 

Fokusområder og uddannelse

I 2022 bestod jeg den europæiske patent attorney-eksamen i første forsøg (Paper D bestod jeg i 2021)
Jeg er bachelor (Honours) i kemi med speciale i medicinsk kemi fra University of Glasgow samt M.Sc. i medicinsk kemi fra Københavns Universitet.

Tekniske arbejdsområder
Min baggrund gør det muligt for mig at arbejde med sager inden for både kemi og biotek. Jeg har erfaring inden for organisk, biologisk, uorganisk og fysisk kemi, herunder farma-relateret kemi og kemisk biologi, ’small molecule’-lægemidler og protein-/peptidkemi.

Erfaring
Før jeg kom til Inspicos, arbejdede jeg i 6 år i forskellige funktioner (studentermedhjælper, ’paral egal’, patentadministrator og patentkonsulent) i et mindre patentrådgiverfirma i København. Derigennem har jeg opnået en bred erfaring inden for de fleste områder af IP-lovgivningen. Jeg har deltaget i CEIPI-kursusprogrammet i København og i forskellige eksterne kurser med henblik på at blive klar til EPOs patentagenteksamen. Jeg er desuden medlem af ADIPA (Association of Danish Intellectual Property Attorneys).

I øjenhøjde

Når jeg har fri, rejser jeg (både i og uden for Danmark) med henblik på at opleve vores smukke planet og al dens magi. Dette inspirerer mig til at udtænke og genopfinde opskrifter fra forskellige egne i verden og dele disse med familie og venner.