DSC07197 Edit Pp Copy

Jan Simonsen

Partner, European Patent Attorney, CFO

Møderet for UPC

Cand. Scient. (fysik)

Min baggrund og arbejdsområder

Patentrådgivning
Jeg rådgiver en bred vifte af både danske, nordiske og europæiske virksomheder i alle aspekter af patentering. Jeg arbejder for mange startups og mindre virksomheder, som har brug for rådgivning, også uden for selve patentområdet.

Fokusområder og uddannelse
Jeg er oprindeligt uddannet atomfysiker, men arbejder i dag meget med både elektronik, audio, dataprocessering, antenneteknologi, robotteknologi, biomekanik, og optiske og elektromagnetiske målemetoder.

Jeg er naturligvis European Patent Attorney og har desuden den uddannelse, der i fremtiden vil give mig ret til at procedere patentkrænkelsessager for den over-europæiske patentdomstol, når den kommer.

Jeg fokuserer på generering af rettigheder men jeg benyttes ofte også i strategiprocessen. Jeg arbejder passioneret med at sikre virksomhedernes viden og værdier, da jeg derigennem kan hjælpe dem til vækst og succes.

Jeg har studeret bestyrelsesarbejde på bl.a. INSEAD, og interesserer mig også i fritiden for, hvordan man bedst kan understøtte virksomheders udvikling fra start- til vækstfase og videre.

Forholdene omkring patentering i Kina interesserer mig meget, og følges tæt, og jeg er jævnligt derude for at blive opdateret. I forlængelse heraf underviser jeg i patentering i såvel Kina, som Danmark og resten af verden.

Tekniske arbejdsområder
Jeg er overordnet meget begejstret for teknologi. Jeg arbejder primært inden for elektronik, software, robotter, målemetoder, kommunikation, hardware og biomekanik.

Erfaring
Udover at være patentrådgiver i Inspicos, har jeg arbejdet som intern patentansvarlig i en international virksomhed. Jeg har også rådgivet flere internationale industrivirksomheder i forbindelse med deres ønske om at opsætte interne patentfunktioner.

En af mine forcer er det at ”tænke på tværs”. Jeg forstår ret hurtigt teknologi og jeg kan kombinere det på nye måder. Hermed kan vi få en bredere diskussion om teknologien, fx når vi skal beskytte den.

I øjenhøjde

Når jeg ikke sidder ved skrivebordet, dyrker jeg gerne motion eller læser lidt om virksomhedsledelse og opstartsvirksomheder. Der er naturligvis god plads til både venner og et hyggeligt glas vin.